Az Ivanics Volvo autószalon szakembereivel beszélgettem

dianaj / Diana Jenes / / 0 Comments / Like this

Elképzeltem egy koncepciót, amit az Ivanics Csoport Volvo autószalon tett felejthetetlenné. Kislánykorom óta rajongok a Volvo modellek formavilágért és eleganciájáért, melyet a maximális biztonság tesz ellenállhatatlanabbá. A Volvo Cars rendelkezik az autóipar egyik legambiciózusabb klímatervével és a menedzsment tudja, hogy a meghatározott célszámok elérése tisztán villamosítással nem reális, ezért a gyártásuk és a működésük egyéb területein is komoly átalakításokat terveznek, valamint egyre nagyobb teret nyer az újrahasznosítás is. Ezért az autó kiválasztása során, az esztétikai élményeken túl, a környezetbarát megoldások alkalmazása is meghatározó volt. Az Ivanics Volvo autószalon szakemberei részleteiben mutatták be a különböző autókat és a koncepcionális igényeimet szemelőt tartva tettek javaslatot a megfelelő modell kiválasztására. Az ötletelés során nyújtott nyitottságukat és professzionális szakértelmüket ezúton is köszönöm.

Az Ivanics Volvo autószalon számára mennyire fontos a környezettudatos autók forgalmazása?

Napjaink egyik legégetőbb problémája a levegő szennyezettsége. A vállalatok és önkormányzatok legfontosabb feladata, hogy csökkentsék a károsanyag-kibocsátást és megtegyenek mindent a lakosság egészségének és környezetünk épségének megőrzése érdekében. A környezetbarát járműtípusok használata és azok népszerűsítése mindkét feladat megoldásában releváns előrelépést jelenthet, ezért cégünk, a kollégáink környezettudatos munkavégzésén túl, folyamatosan bővülő hibrid és elektromos autó kínálatával támogatja a városi közlekedésben elindult paradigmaváltást.

Ki(k) a Volvo XC40 Recharge célcsoportja?

Jellemzően nagyobb városokban élő, környezettudatos középkorú hölgyek és urak mutatnak nagyobb érdeklődést a Volvo plug-in hybrid autók iránt, akik aktív életmódot élnek és szeretnek utazni.

Milyen szerepet tölt be a környezettudatosság a Volvo üzlet- és gyártáspolitikájában?

A Volvo Cars rendelkezik az autóipar egyik legambiciózusabb klímatervével. A vállalat rövidtávú célja, hogy 2025-ig 40%-al csökkentse az autónkénti szén-dioxid kibocsájtást, melyet csupán kezdeti lépésnek tart a management, hiszen a legfőbb cél, hogy klímasemlegesség váljanak 2040-ig. A Volvonál tudják, hogy a meghatározott célszámok elérése tisztán villamosítással nem reális, ezért a gyártásuk és a működésük egyéb területein is komoly átalakításokat terveznek, valamint egyre nagyobb teret nyer az újrahasznosítás is.

Melyek azok a designelemek, amelyek kiemelik és egyedivé teszik a Volvo XC40  recharge plug-in hybrid-et versenytársai körében?

Fiatalos, kifejező crossover formaterve és szabadidőjárművekre jellemző arányai együtt merész, határozott autót teremtettek. Az exkluzív stíluskonfigurációk ötvözik a kiváló anyagokat és a fejlett technológiát, amelyek egyedivé teszik a Volvo XC40-et.

Milyen környezetbarát megoldásokat alkalmaztak a modellnél? Mit jelent ez a gyakorlatban?

A Volvo hibrid SUV modelljeiben a fékenergia-visszanyerést alkalmazó új megoldás akár 14 százalékkal képes csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást valós felhasználási körülmények között. Az XC40 Recharge környezetbarát gumiabroncsok használatán túl, a fenntartható anyagok használatával is hozzájárul a környezeti hatásai csökkentéséhez. Példának okáért a szőnyeg részben újrahasznosított műanyagból készült.

Milyen megoldások gondoskodnak az utasok kényelméről és biztonságáról?

A Volvo XC40 minden kiviteléhez alapfelszerelésként kínált City Safety folyamatosan figyel Ön helyett. Észleli az előttünk lévő járműveket, gyalogosokat, kerékpárosokat és nagytestű állatokat, és figyelmeztet, ha ütközés fenyeget. Ha a vezető nem reagál időben, a City Safety automatikus fékezéssel segít elkerülni az ütközést, vagy enyhíteni annak következményeit. Az útelhagyást gátló technológia az aszfaltúton tartja a járművet. Amennyiben a rendszer azt érzékeli, hogy a jármű a vezető szándéka ellenére elhagyni készül az utat, a kormányzásba beavatkozva, illetve szükség esetén a fékeket működtetve tereli vissza a járművet a helyes irányba. A Pilot Assist még pihentetőbbé teszi a városi vezetést. A funkció automatikusan tartja a beállított sebességet és az elöl haladó jármű mögötti követési távolságot. Emellett finom kormánymozdulatokkal segít Önnek a sávban tartani autóját. Az XC40 Recharge tágas belső terében rálelhetünk a kényelmes helyre, hiszen a beépített akkumulátorok nem vesznek el hasznos teret a csomagtérből.

Milyen prémium kiegészítők teszik felejthetetlenné az utazást?

A Volvo XC40 különleges zenei élményének része az egyedülálló, szellőztetett mélyhangszóró, amely pontos, erőteljes hangvisszaadást biztosít. Még inkább magával ragadó élményt kínál az opciós Harman Kardon Premium audiorendszer. A könnyen kezelhető központi érintőképernyőtől a nagyfelbontású műszerfali kijelzőn át a normális beszédtempót értelmezni képes hangfelismerésig minden arról szól, hogy egyszerűbbé tegye az életet. Az eltolható és billenthető panoráma napfénytetővel megszűnik a határ a természet és az utastér között, és egyszerre élvezheti a friss levegőt és a szabad ég látványát.

Miben jelent előnyt a „plug-in hybrid” technológia a benzin/dízel motoros elődjével szemben?

A hibrid motor fő előnyei közé tartozik, hogy a hagyományos benzin- vagy dízelmotoros autóknál kevesebb üzemanyagot használnak fel, ezáltal a CO2-kibocsátás is csökkentett. Valamennyi plug-in hibrid Volvo modell erőteljes, érzékeny hajtást biztosít, sima, csendes gyorsítással és mindezt környezetbarát módon teszi.